Последвайте ни
За контакт

Най-предпочитаните автомобили с въздушно окачване

Най-предпочитаните автомобили с въздушно окачване
08.10.2018 г.
Има много фактори, които определят избора на един автомобил. Някои потребители предпочитат спортния дух, други са привлечени от красивия и функционален дизайн, но повечето шофьори търсят комфорт в пътуването. Това не е толкова непостижимо, особено в наши дни.

Преди няколко десетилетия на пазара за превозни средства беше представена една нова система, определяща за комфорта на пътуването и сигурността на всеки автомобил. Това е въздушното окачване, което придоби невероятна популярност в последното десетилетие. Все повече собственици на автомобили са готови да „заменят“ своите коли с такива, при които има оборудвана пневматична система на окачването. И това далеч не се отнася само за шофьорите на спортни модели, а за водачи на тежкотоварни превозни средства, автобуси и др.

Най-предпочитаните автомобили по родните пътища са тези, които осигуряват сигурност и в същото време влияят и върху комфорта при шофирането. Системата на въздушното окачване влияе пряко върху клиренса, притежаван от колите по време на тяхното движение по магистралите и шосетата. Пневматичната система съумява да „понижи“ стойката на автомобила, особено при по-висока скорост. Поради тази причина въздушното окачване се определя и като по-спортно окачване, в сравнение с останалите модели на пазара за превозни средства.

Сред най-известните марки, които са внедрили пневматиката в своите коли са немски, корейски и американски производители. Не трябва да се подминават важни автомобилни корпорации, като Mercedes Benz, Audi и BMW. От не толкова елитните марки се включват определени модели на Ssang Yong, Volkswagen, Subaru, Rolls Royce, Cadillac, Lexus, Ford, Lincoln, Maybach, Land Rover и др. Те определят модата в оборудването на превозните средства с пневматични системи, или познати повече в България като „въздушни възглавници“.

Изброените компании са носители на дългогодишни традиции в проектирането и създаването на сигурни, комфортни и не на последно място – бързи автомобили. Немските марки са доказали своите възможности на пазара за превозни средства. По техните „стъпки“ неумолимо вървят и фирми, като Subaru, Land Rover и доста изненадващо за по-незапознатите потребители – корейската фирма за по-достъпни коли, наречена Ssang Yong.

Споменатите марки са повече от добро доказателство за качество, но в същото време и сигурност. Комфортът на шофирането се е превърнал в една от най-важните характеристики за автомобилите, създавани през последните няколко години. Добрата новина за повечето шофьори е възможността да се оборудва въздушно окачване впоследствие.