Луксозният E-Class All Terrain предлага три степени на въздушно окачване

08.10.2018
В навечерието на автомобилното изложение в Париж (1-16 октомври) Mercedes представи своя нов E-Class All Terrain. Луксозният офроуд модел излиза на пазара през пролетта на 2017 г. и ще се конкурира с Audi A6 Allroad и Volvo V90 Cross Country.

Новият член на наскоро появилата се шеста генерация E-Class е оборудван стандартно с въздушно окачване Air Body Control и системата с четири двигателни колела 4Matic.

Въздушното окачване осигурява допълнителни 35 мм към пътния просвет. При скорост до 35 км/ч чрез натискане на бутон шофьорът може да увеличи стандартния просвет от 121 мм до 141 или 156 мм.

Специално тунингованата версия на 4Matic в комбинация с 19-инчовите гуми осигуряват подобрено сцепление и комфорт дори и при неравни пътища.

Функцията Dynamic Select е част от стандартното оборудване и предлага пет режима на шофиране, като един от тях – All Terrain, е специфичен само за този модел. При него просветът се настройва на средно ниво (141 мм), а системите ESP (electronic stability program), AYC (active yaw control) и ASC (acceleration skid control) преминават в готовност за най-труден терен.

Както и при GLE, инфотейнмънт системата показва ъгъла на завиване, нивото на окачване, ъгъла на наклон, както и позицията на педалите за газ и спирачки.

В началото моделът ще се предлага само с двулитров дизелов двигател с турбо, чиято мощност е 194 к.с. В края на 2017 г. ще се появи и 3-литров редови дизелов двигател с 6 цилиндъра.

Скоростната кутия е 9-степенната автоматична 9G-Tronic.

Всички модели ще ускоряват до 100 км/ч за 8,0 секунди, а максималната скорост е 230 км/ч. Средният разход на гориво е 5,1 л/100 км, а въглеродните емисии са 137 г/км.