Последвайте ни
За контакт

AUDI Q7 02645 VALVE FOR LEVEL CONTROL SYSTEM : MECHANICAL FAILURE

AUDI Q7 02645 VALVE FOR LEVEL CONTROL SYSTEM : MECHANICAL FAILURE
23.08.2022 г.
Audi Q7 02645 Клапан за система за контрол на нивото: Механична повреда

Код за грешка 02645 Клапан за система за контрол на нивото: Механичната повреда е свързана със системата за автоматично регулиране на височината на превозното средство (адаптивно въздушно окачване).
Системата включва компресор (Airmatic), сензор за налягане за контрол на нивото (G291 разпределител въздушно окачване), сензор за височина и модул за контрол на височината (J197 компютър въздушно окачване).
Когато модулът за управление на системата за височина открие повреда в сензора за налягане за контрол на нивото (G291), кода на повредата на сензора е 02645: Клапан за система за контрол на нивото: Механична повреда в контролния модул.

Компютъра на въздушното окачване се използва в системата за контрол на височината, за да наблюдава височината на всяко колело чрез сензора за ниво на височината и да изпраща тези сигнали до сензора за налягане. Сензорът за налягане за контрол на нивото е директно свързан към въздушния компресор. Сензорът използва тези сигнали от контролния модул и изпраща необходимото количество въздух във всяка една въздушна възглавница.

Повреда на сензора за налягане на нивото ще забави движението нагоре и надолу на автомобила. Повредата за известно време може да накара автомобила да не се вдига или спуска. В повечето случаи, когато е зададен код за грешка 02645 Клапан за система за контрол на нивото: Механична повреда, това показва повреда на сензора G291 тоест разпределителя, но в някои случаи повреден въздушен компресор може да е причината за тази грешка.

Причини:

- Дефектен сензор за налягане за контрол на нивото (G291).
- Повреда на въздушния компресор.
- Лиспа на комуникация между (G291) и (J197).
- Повреден модул за контрол на височината.
- Теч на въздух във системата за контрол на височината (разпределителя).

Симптоми:

- Предупредителната лампа за въздушно окачване ще започне да мига на таблото.
- Височината на превозното средство може да е твърде ниска или твърде висока, а понякога едната страна висока, другата страна ниска.
- Записване на грешка в контролния модул.

Как да намерите и решите проблема най-лесно?

Посетете работилница и автосервиз Топмаркз в гр. Пловдив където можем да направим пълна диагностика и решим проблема без да се харчат излишни пари и без да се решава проблема на сляпо. 
След диагностика и проверка на въздушното окачване, техниците на Топмаркз ще установят причината и Вие ще получите оферта за ремонт и гаранция!